بهشتي ها و جهنمي ها
نوشته شده توسط : بنیامین

بسم الله الرحمن الرحيم

آيا شما بهشتي هستيد يا جهنمي ؟ 

آقا امام صادق عليه السلام فرمودند : بهشتيان ( آنهائيكه به بهشت ميروند ) چهار نشانه دارند :    

۱ـ روي گشاده دارند : يعني هميشه متبسم و لبخند برگونهها دارند .

۲ـ دست دهنده دارند : دست و دلبازند ،كريم و بخشندهاند ، خسيس و كٍنس و بخيل نيستند .    

۳ـ زبانيگويا و صريح دارند : حرف راست ميگويند و منافق نيستند كه دو رو داشته باشند .      

۴ـ قلبي پُر از محبت دارند : نسبت به خداوند عزّوجلّ و بعد به أنبياء و أهل بيت عليهم السلام قلبي پر از محبت دارند و همچنين نسبت به خانوادة خود اظهار محبت ميكنند .   

 

بهشتيان و دوزخيان

شخصي از ابوذر غفاري پرسيد: چرا مردن براي ما ناپسند است؟ ابوذر در پاسخ فرمود: به اين علت كه شما دنياي خود را آباد كرده‌ايد و آخرت خود را خراب و ويران نموده‌ايد در اين دنيا به هوسها و معصيتها پرداخته و هر چه داشته‌ايد در اين دنيا مصرف كرده‌ايد ، زاد و توشه‌اي براي آخرت پيش نفرستاديد و البته براي شما گران و ناگوار خواهد بود كه از محل آباد به محل خراب و ويران كوچ كنيد .

       گفت: اي ابوذر! حال ما هنگام ورود به جهان آخرت چگونه است؟ ابوذر فرمود: مردم دو دسته‌اند: « نيكوكاران و زشت‌كاران » اما نيكوكاران مانند كساني هستندكه مدتها از خانه و كاشانة خود، از آشنايان و بستگان خويش دور بوده و اكنون وارد خانه وكاشانة خود مي‌شوند و بستگان و اهل خود را ديدار مي‌نمايند ، چه نشاط و سروري به اين فرد دست مي‌دهد؟ چقدر خوشحال و خشنود مي‌شود؟ نيكوكاران هم اين چنين هستند بر خداي مهربان و بهشت زيباي او وارد مي‌شوند و مورد استقبال ملائكه و پيامبران و ابرار و اولياء واقع مي‌شوند و از نعمتهاي بيپايان بهشتي بهره‌مند مي‌گردند .                                        

     اما گنهكاران و زشت‌كاران مانند شخص مجرم و جنايتكاري هستند كه گريخته باشد وقتي او را دستگيركنند و بازگردانند تا به جزاي جرم و جنايتش برسانند ، چه حالي دارد؟ خود را گرفتار اعمال خود مي‌بيند گنهكار هم يك چنين حالي دارد ، خود را گرفتار خشم و غضب و عذاب پروردگار مي‌بيند كه از عبوديت پروردگار متعال تجاوز كرده و به حقوق بندگان او تعدي كرده است ، سركشي و زياده‌روي و هوسبازي نموده و اينك بايد در نزد خداي منتقم حاضر شود ، حالت شرمندگي سوزنده‌اي به او دست مي‌دهد و خود را مستحق عذاب مي‌بيند و سرانجام كشان‌كشان او را به جهنم مي‌برند .

       آن شخص پرسيد: اي ابوذر بگو بدانيم حال ‌ما پيش‌ خدا چگونه‌ است ؟ بهشتي‌هستيم يا جهنمي ؟ ابوذر فرمود: اعمال خود را به كتاب خدا عرضه كنيد ، ببينيد خدا در كتابش چه مي‌فرمايد و شما چگونه‌ايد ، خدا مي‌فرمايد: « ابرار » بهشتيند و « فجار » جهنمي ، بنگريد كه شما از ابراريد يا فجار ؟

« إنَّ الأبْرارَ لَفي نَعيْمٍ وَ إنَّ الْفُجّارَ لَفي جَحيْمٍ »

« نيكوكاران عالم در بهشت پُر نعمتند و بدكاران در آتش دوزخ معذبند »« سورة انفطار آية ۱۳و ۱۴ »

       باز پرسيد: پس رحمت خدا چه مي‌شود ؟ ابوذر فرمود: رحمت خدا به افراد نيكوكار بسيار نزديك است« اصول كافي جلد ۴/۱۹۷ » و بازگشت انسان در آخرت بناچار به يكي از اين دو منزل است: يا در بهشت مسكن مي‌گزيند و يا به جهنم داخل مي‌شود .

 

 

 

بهشت 

بهشت جايگاه افراد خدا پرست و ديندار و نيكوكار است ، منزلگاه جاودانة پيامبران و پيروان آنهاست ، بهترين و زيباترين جايگاهي است كه خداي مهربان براي بندگان نيكوكارش تهيه كرده است ، بسيار وسيع و بزرگ است ، به پهناي آسمانها و زمين و بلكه بزرگتر و گسترده‌تر و روشن و زيبا و نوراني است ، فراتر از اين وصفهاست .

     قرآن شريف از بهشت غالباً لفظ « جنه » يادكرده است ، جنت يعني باغ و بوستان خرمي  كه انبوه درختانش سر بهم آورده است ، از زير شاخه‌هاي سرسبز و زيباي باغهاي بهشتي جويهاي آب زلال و خنك روان است و ميوه‌هاي رنگارنگ و خوشمزة آن بر شاخه‌ها آويزان است و با وزش نسيم معطر به اين سو و آن سو مي‌روند .

     فساد و زشتي و تباهي در بهشت راه ندارد و جان پاك نيكوكاران هر چه آرزوكنند برايشان فراهم است ، هرگاه كه تمناي ميوه‌اي كند ، شاخة زيباي درختي به حركت مي‌آيد و تا نزديك دست انسان نيكوكار بهشتي پيش آمده و ميوه را در دست او مي‌نهد در بهشت كاخها و قصرهاي بسيار مجلل براي مؤمنين بنا شده است و با فرشهاي زربافت و خوش بافت و زيبا مفروش گشته‌اند ، مؤمنين لباسهاي خوش رنگ و زيبا بر تن مي‌كنند و بر تختهاي راحت تكيه ميزنند و با پيامبران و ائمة اطهار و شهداء و ديگر بهشتيان بگفتگو و مؤانست مي‌نشينند. قصرهاي مجلل در بهشت : هنگاميكه پيامبر اكرم به معراج رفتند ، قصرهاي بسيار زيبا و مجللي در بهشت ديدند دربارة چگونگي ساختن قصرهاي بهشت مي‌فرمايند: در بهشت ديدم كه فرشتگان قصر زيبائي را با آجرهائي از طلا و نقره و جواهرات گرانبها و بسيار زيبا ، بنا مي‌كنند گاه تند و پرشتاب به كار مي‌پردازند و گاه از كار دست مي‌كشند ، پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله پرسيدند چه مي‌كنيد ؟ فرشتگان گفتند: براي يكي از مؤمنين قصري بنا مي‌كنيم  .

       پيامبر اكرم فرمودند: چرا گاهي دست از كار مي‌كشيد؟ فرشتگان گفتند: چون مصالح ما تمام مي‌شود و ما بناچار دست از كار مي‌كشيم پيامبر اكرم فرمودند: مگر مصالح شما چيست؟ فرشتگان گفتند: مصالح كار ما ذكر « سبحان الله و الحمد لله و لااله‌الاالله و الله اكبر »« سبحان الله » و « الحمد لله » و « لااله‌الاالله » و « الله اكبر » ميباشد كه به اين صورت جلوه مي‌كند ، مصالح كار ما ياد خدا و اعمال نيكو است كه مؤمن از دنيا براي ما مي‌فرستد و هرگاه مؤمن به كار خير و ياد خدا مشغول باشد، براي ما مصالح ميرسد و اگر مؤمن غافل شود و كار خير انجام ندهد به ما هم مصالح نمي‌رسد ، بناچار دست از كار مي‌كشيم .

      نعمتها و زيبائيهاي بهشتي از اعمال دنيائي ما ساخته مي‌شود ، برخي از نعمتهاي بهشتي آنچنان خوب و زيباست ،كه به زيبائي و خوبيش هيچ چشمي نديده و وصف دلپذيرش را هيچ گوشي نشنيده و حتي انديشه‌اش هم به هيچ فكري خطور نكرده است و يكي از آن  نعمتها حورالعين‌ است‌ كه اوصاف آن در سورة واقعه و رحمن و سوره‌هاي ديگر قرآن ذكر شده است .     

       خلاصه اين كه بهشت و نعمتهاي بهشتي از افق فهم و درك و انديشة ما بسي بالاتر است و هر چه گفته‌اند در خور فهم و انديشة ما گفته‌اند و گرنه نمي‌توان آن واقعيت عظيم و زيبا را به بيان وصف درآورد ، هر چه گفته شده بهشت از آن برتر و زيباتر است، اما براي اينكه بدانيم چه منزلگاه زيبائي در پيش داريم ، خداوند كريم گوشه‌اي از آن را به زبان ما توصيف فرموده است: مثل بهشتي كه به متقين وعده داده شده اين چنين است:

     درختهايش انبوه و شاخه‌هايش بهم پيوسته است و زير اين شاخه‌هاي بهم پيوسته نهرهاي. زيبا روان است ، خوردنيهايش هميشه آماده و ساية خنكش پايدار است چنين بهشتي عاقبت و منزلگاه پرهيزگاران است و اما پايان كار كافران آتش است. « سورة رعد آية ۳۵ » در بهشت هر چه تمنا كنيد آماده و هر چه بخواهيد فراهم است. « سورة فصلت آية ۳۰ »

      خدا به مردان و زنان مؤمن ، بهشتي را وعده داده كه پيوسته نهرهاي زيبا از زير انبوه درختانش روان است و هميشه در منزلهاي خوب و پاكيزة آن مسكن گزينند و البته رضايت و خشنودي خدا از همة اينها برتر و بالاتر است و اينست فوز عظيم و سعادت بزرگ .

« سورة توبه آية ۷۲ »

     همة بهشتيان در يك مرتبه و يك درجه نيستند ، بلكه نسبت به ميزان ايمان و خلوصشان و مقدار اعمال صالحشان تفاوت دارد ، در بهشت مرگ و بيماري و غم و غصه و اندوه وجود ندارد و بهشتيان همواره مورد لطف خداي‌ متعال مي‌باشند و از نعمتهاي پنهان و آشكار الهي  همواره برخوردارند و از همه بالاتر اينكه خداي مهربان از آنان راضي است و آنان هم از خدا و الطاف او راضي و خشنودند. خداوندا ما را موفق بدار به آنچه كه تو دوست داري و به آنچه كه رضاي تو در آنست و از ما راضي شو در دنيا و آخرت به حق امام رضا عليه السلام ، آمين اللهم وفقنا به ما تحب و ترضا و ارض عنا في الدنيا و الآخره بحق امامنا الرضا عليه السلام  

 

جهنم

جهنم جايگاه فجار و ستمگران است محل داخل شدن مشركان و منافقان و بدكاران  و مْسرفان جان و مال است، دوزخيان زندگي بسيار سخت و دردناكي دارند اعمال زشت وكفر   و نفاقشان به صورت عذابها و شكنجه‌هاي سخت برايشان ظاهر مي‌شود و آنان را  به درد و رنج مي‌كشد ، لباسهاي آتشين بر تنشان مي‌پوشانند و غُل و زنجير بر دست و پايشان مي‌افكنند ، آتش جهنم از جانشان زبانه مي‌كشد و گوشت و پوستشان را مي‌سوزاند و به باطن قلب و روحشان نفوذ مي‌كند ، طعام و شراب جهنميان كثيف و آلوده و سوزنده و بدبو است از چرك هم پليدتر و از مردار هم بدبوتر است ، عذابهاي جهنم كه نمود كفر و نفاق و ستم و اسراف و زشتي اعمال جهنميان است ، آنقدر سخت و دردآور است كه براي ما قابل تصور نيست ، بعضي در آن تا ابد معذبند و بعضي را براي گوشمالي بمدت معيني به جهنم ميبرند و اين مجازات برحسب نوع گناه است. خداي متعال در قرآن مجيد گوشه‌اي از آن همه سختي و عذاب را براي ما بيان فرموده است:       

      ما براي ستمكاران آتشي مهيا كرده‌ايمكه شعله‌هاي آن چون خيمه‌اي آنها را در برگيرد و اگر از شدت عطش آبي طلب كنند ، آبي چون آهن مذاب به آنها داده شود ،كه چهره‌شان را بريان كند ، چه بد شربتي و چه بد منزلگاهي است. « سورة كهف آية ۲۹ »

      كسانيكه آيات ما را انكار كرده‌اند ، بزودي به آتششان مي‌افكنيم كه هر چه پوست تنشان بسوزد ، پوستهاي ديگر در جايش برويانيم ، تا عذاب را بچشند و البته خدا مقتدر و حكيم است . 

« سورة نساء آية ۵۶ »

      حتماً دوست داريد بدانيد كه سرانجام كار ما چيست؟ منزلگاه آخرت ما كجاست ، بهشت است يا جهنم؟

      اگر به دقت در اطراف اين سخن پيامبر انديشه كنيم ، شايد بتوانيم حدس بزنيم كه عاقبت كار ما چگونه است .

      پيامبر بزرگوار اسلام مي‌فرمايند: بهشت پوشيده با كوششها و رنجها و مشكلات است هر  كه بكوشد و رنجها و مشكلات دنيا را در راه خدا و انجام كارهاي خير و خدمت به خلق خدا را تحمل كند وارد بهشت مي‌شود ، جهنم پوشيده است با لذتهاي نامشروع و هوسها و شهوتها ، كسي كه پاسخ بي حساب و غير مشروع به هوسها و شهوتهايش دهد در جهنم مسكن گزيند .





:: بازدید از این مطلب : 814
|
امتیاز مطلب : 112
|
تعداد امتیازدهندگان : 33
|
مجموع امتیاز : 33
تاریخ انتشار : جمعه 8 بهمن 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: